Kulturförvaltningen, Enheten för kommunikation

Vi söker nu en innehållsproducent med inriktning mot kreativt bildberättande. Vi vill utveckla den digitala kommunikationen för att i ännu högre grad tillgängliggöra, gestalta och förmedla kulturförvaltningens alla verksamhetsområden. 

Om tjänsten

Din huvudsakliga arbetsuppgift blir att utveckla kulturförvaltningens visuella kommunikation. Dina närmaste kollegor är kommunikationsenheten som alla har sina olika verksamhetsområden men som arbetar redaktionellt. Du rapporterar till kommunikationschefen.  

Arbetsuppgifter: 

  • Producera bilder/filmer för publicering i kulturförvaltningens digitala kanaler
  • Arbeta med utveckling av kulturförvaltningens digitala event via konferensplattformar, såsom Microsoft Teams och Facebook Live
  • Coacha och utveckla kulturförvaltningens medarbetare kring enklare digital produktion/kommunikation
  • Utforma och implementera en rörlig visuell identitet utifrån Region Stockholms grafiska profil och varumärkesplattform
  • Ingå som en medarbetare och resurs inom kulturförvaltningens kommunikationsenhet

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 50 procent av en heltid. En provanställning om sex månader kan bli aktuellt. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse. 

Vem är du?

Vi söker dig som har professionell erfarenhet av digital bildproduktion, både stillbild och rörlig bild. Du har även erfarenhet av att arbeta med att producera bilder och filmer i digitala kanaler samt erfarenhet av att utveckla digitala event. Kunskaper i Adobe Creative Suite, Final Cut Pro, Avid och liknande video-/bildredigeringsverktyg är en förutsättning för att nå framgång i din roll. Har du erfarenhet av offentlig verksamhet är det meriterande men inte ett krav. Vi ser gärna att du har stor kunskap och erfarenhet från film, TV/media, journalistik eller liknande.

Som person har du ett positivt och öppet förhållningssätt och förmedlar trygghet. Du förstår vikten av att kunna samarbeta och känner dig själv och din kapacitet väl. Du brinner för att i såväl stort som smått ständigt förbättra vårt arbete, och vill bidra till teamets mål såväl som egna. Vidare behöver du trivas med att kunna ställa om ditt arbete vid snabba beslut, och både ger och tar emot återkoppling och feedback. Du har bra koll på omvärlden och de faktorer som påverkar vår verksamhet, och har förmågan att sätta kulturförvaltningens verksamhet i ett större sammanhang. Det viktiga är att du har en kreativ och strategisk förmåga att utveckla kulturförvaltningens visuella kommunikation. Kulturpolitik och konstnärspolitik är begrepp som nu blir din vardag. 

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Vi på kulturförvaltningen finns på två olika platser där merparten av oss sitter i nyrenoverade lokaler centralt på Södermalmsallén vid Medborgarplatsen, och Regionarkivet i rymliga lokaler i Flemingsberg med tillgång till eget gym.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Joakim Blendulf, joakim.blendulf@regionstockholm.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1489
Kontakt
  • Joakim Blendulf, 070-4842208
Facklig företrädare
  • Kristina Bergqvist Selder, SACO, 070-4842246
  • Janne Eriksson, Vision, 08-12340341
Publicerat 2023-02-28
Sista ansökningsdag 2023-03-10

Tillbaka till lediga jobb