Psykiatri Södra Stockholm, Psykiatrisk avdelning 70 Nacka

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

Är du en engagerad sjuksköterska som tillsammans med oss vill skapa psykiatrisk vård av bästa kvalitet?

Inom sektionen för heldygnsvård söker vi nu en sjuksköterska till vår Psykiatriska avdelning 70 på Nacka sjukhus. Avdelning 70 är inriktad mot allmänpsykiatri och har 16 vårdplatser. På avdelningen vistas både patienter frivilligt och enligt psykiatrisk tvångsvård (LPT).

Vi betonar värdet av evidensbaserad diagnostik och behandling, och för att säkerställa kvalitet och jämlik vård, vägleds arbetet av vårdprocesserna inom SLSO Psykiatri. Vi arbetar i professionella team som består av skötare, farmaceut, sjuksköterskor, kurator, medicinsk sekreterare och läkare.

Avdelningen har en tradition av deltagande i olika forskningsstudier och projekt med syfte att utveckla patientsäkerhet och arbetsmiljö. Vi arbetar aktivt med dessa frågor inom ramarna för bland annat dialektisk beteendeterapi/färdighetsträning, Nationella Självskadeprojektets bemötandeutbildning, personcentrerad vård, Lugna Rummet samt hot- och våldsprevention utifrån Bergenmodellen.

Arbetsplatsen ligger i nybyggda lokaler i Nacka sjukhus intill Ektorps centrum med goda kommunikationer och nära till natursköna Nyckelviken och Långsjön. I samma byggnad finns även fem av klinikens andra avdelningar för psykiatrisk heldygnsvård som vi samarbetar mycket med.

Ditt arbete som sjuksköterska

Som sjuksköterska på avdelningen har du en arbetsledande funktion och tar hand om och leder den psykiatriska och somatiska omvårdnaden. Du har mycket kontakt med vårdgrannar och närstående. Du arbetar med arbetsuppgifter i form av medicinutdelning och dokumentation i journalsystemet TakeCare. 

Våra förväntningar på dig

Vi letar efter dig som växer i samarbete med andra och har en förmåga att möta patienter med psykisk ohälsa och vill vara med och utveckla avdelning. Du känner dig bekväm med att ha en arbetsledande funktion och har en god förmåga att prioritera och strukturera. Vi söker dig som arbetar bra med andra människor och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har en empatisk förmåga som speglas i en nyfikenhet och öppenhet för nya människor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, flexibilitet och god samarbetsförmåga.

Vidare ställer vi krav på att du är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom psykiatri. Vi ser gärna att du är/eller önskar utbilda dig till specialistsjuksköterska inom psykiatri.

Vad kan vi erbjuda dig?

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, dag- och kvällsschema. Arbete 2 helger av 5.

Vi erbjuder möjlighet att jobba på en arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling och vi erbjuder en arbetsmiljö med tydliga roller och ett multiprofessionellt teamarbete för att våra patienter ska få en så bra vård som möjligt.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 3000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

Vi erbjuder även möjlighet till studieledighet för specialistutbildning för sjuksköterskor.

Låter det intressant?

Skicka in ditt CV och personligt, vi ser fram emot att få träffa dig och visa mer av vår verksamhet. Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstidens slut. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9898
Kontakt
  • Banafsha Khaliq, 08-12368477
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2023-01-16
Sista ansökningsdag 2023-02-19

Tillbaka till lediga jobb