BUP Stockholm utökar med anställning av specialistpsykologer till ett flertal mottagningar inom verksamheten.

Vi är i behov av att öka den psykologiska kompetensen och bemanningen i verksamheten och söker därför specialistpsykologer med intresse för att utveckla, kvalitetssäkra och utbilda inom ramen för bedömning, utredning och behandling inom barn- och ungdomspsykiatrin.

BUP Stockholm är en av världens största barn- och ungdomspsykiatriska verksamheter. Vi är ca 1 000 medarbetare som arbetar med specialiserad vård för barn och ungdomar med svåra psykiatriska sjukdomar och tillstånd. Verksamheten är uppdelad i sex sektioner, varav öppenvårdssektionerna Östra och Västra, sektionen för Intensiv öppenvård och sektionen för Forskning och utveckling nu söker specialistpsykologer.

Arbetsbeskrivning

Som psykolog inom BUP Stockholm arbetar du specialiserat inom den bredd som barn- och ungdomspsykiatri erbjuder. I din roll som specialistpsykolog förväntas du ta ett självständigt och fördjupat kliniskt ansvar. Därtill får du ett särskilt uppdrag på den mottagning du är anställd med ansvar för något eller några av följande områden:

  • Metodutveckling inom diagnostik och behandling i linje med det övergripande utvecklingsarbete som sker inom hela BUP Stockholm.
  • Utvärdering och kvalitetssäkring av mottagningens kliniska arbete.
  • Handledning och kompetensutveckling inom specifikt kunskapsområde på din mottagning och eventuellt andra mottagningar.

I arbetsuppgifterna som specialistpsykolog ingår att utföra kliniskt arbete på avancerad nivå utifrån ditt specifika kompetensområde. Du förväntas ta dig an patienter med komplex problematik samt fungera som stöd till dina kollegor i det kliniska arbetet. Du känner dig trygg i din psykologroll och är bekväm med att handleda psykologer på olika nivåer samt andra yrkeskategorier.

Du förväntas också stödja dina kollegor på mottagningen att arbeta enligt vårdprocessen liksom att främja team- och interprofessionellt samarbete på mottagningen.

Specialistpsykologer med särskilt uppdrag ingår i ett specialistnätverk inom BUP Stockholm. Specialistnätverkets syfte är att med hjälp av BUP FoUU samordna det utvecklingsarbete som initieras och genomförs av specialistpsykologerna samt att främja det professionella och kollegiala utbytet specialister emellan. Eftersom specialistnätverket är under uppbyggnad finns möjlighet att påverka utformning och innehåll utifrån de behov som uppstår.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad psykolog med specialistexamen utfärdad av Psykologförbundet. Erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatri, psykiatri eller närliggande verksamhet.

Särskilt kompetensområde som exempelvis neuropsykiatrisk bedömning och utredning, särskilda behandlingsmetoder eller annat kompetensområde som är relevant för barn- och ungdomspsykiatrin.

Kunskaper i svenska motsvarande nivå C1 är ett krav.

Personliga egenskaper

Du är självgående, flexibel och stabil samt har förmåga att arbeta självständigt. För att lyckas i rollen ska du ha god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform

Tillsvidareanställning som specialistpsykolog. Heltid 100%.

Särskilt uppdrag på enhetsnivå som är tidsbegränsat till tre år och förlängs löpande efter överenskommelse med enhetschef. Uppdrag kommer att övergå i specialistpsykologtjänst när erforderliga beslut fattats inom SLSO vilket väntas ske under året. För tjänst finns ingen tidsbegränsning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder

BUP skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri offentlig sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling och tjänstepension. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5.000 kr per år).

Information om tjänsterna lämnas av

Åsa Hedfors Moretti, psykolog och studierektor för STP-psykologer, 073-088 95 07.
Sektion västra: Beatrice Forbes, psykolog/sektionschef 08-123 520 64.
Sektion östra: Malin Bössman, sjuksköterska/sektionschef 08-123 521 14
Intensiv öppenvård: Peter Ericson, psykolog/sektionschef 08-123 350 86.
BUP FoUU: Steve Berggren, psykolog/sektionschef 070-652 57 32.

Ansökan

I din ansökan behöver du specificera till vilken eller vilka enheter du söker tjänsten.

Vi söker specialistpsykologer till följande sektioner:

-Sektion västra: Öppenvårdsmottagningar Brommaplan, Kungsholmen, Jakobsberg (lokaliserat i Sundbyberg), Skärholmen, Huddinge, Södertälje.
-Sektion östra: Öppenvårdsmottagningar Ektorp, Täby, Globen, Sollentuna.
-BUP FoUU: OCD och central öppenvård (lokaliserade vid Torsplan).
-Intensiv öppenvård: Dagvårdsenheten, Konsultenheten, Enheten för psykos och bipolär sjukdom, DBT-team, Traumaenhet, de fyra Mellanvårdsmottagningarna.

Vi intervjuar löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 maj 2022.

Mer om aktuella enheter:

Öppenvården

BUPs öppenvård bedriver modern barn- och ungdomspsykiatri på specialistnivå på 13 olika mottagningar i länet. I öppenvården möter vi barn och ungdomar i åldrarna 0-17 år samt deras familjer. Det är en variation i psykiatrisk problematik och funktionsnivå hos patienterna.

Vår ambition är att erbjuda våra patienter barn- och ungdomspsykiatrisk vård på specialistnivå med stöd i BUPs processkartor. Första steget innebär alltid en strukturerad, barnpsykiatrisk bedömning därefter följer insatser utifrån vårdbehov såsom utredning, olika former av behandling samt samverkan. Som specialistpsykolog i öppenvården är du delaktig i kommande utvecklingsarbete gällande insatser och arbetssätt utifrån din specifika kompetens.

I öppenvården befinner du dig i ett sammanhang där olika kompetenser bidrar till den bästa vården för patienten. Personalgrupperna består av psykologer, läkare, kuratorer, sjuksköterskor, arbetsterapeut och administratörer.

BUP FoUU

Läs mer här: Forskning och utveckling (bup.se)

Intensiv Öppenvård

Läs mer här: Vår organisation (bup.se)

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 20
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/2193
Kontakt
  • Åsa Hedfors Moretti, psykolog och studierektor, 073-0889507.
  • Beatrice Forbes, sektionschef sektion Västra, 08-12352064.
  • Peter Ericson, sektionschef Intensiv öppenvård, 08-12335086.
  • Steve Berggren, sektionschef FoUU, 070-6525732.
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484.
Publicerat 2022-03-16
Sista ansökningsdag 2022-05-15

Tillbaka till lediga jobb