Kulturförvaltningen, Avdelningen för konst

Vill du vara med och vidareutveckla Kompenscentrum för kultur och hälsa inom Region Stockholm? Är du drivande, nyfiken och har kompetens inom kulturområdet med intresse för kulturens möjligheter inom hälsa och välbefinnande? Då är du den vi söker! Tjänsten är en heltidsanställning.

Konst och kultur är en integrerad del av hälso- och sjukvården inom Region Stockholm. Sedan över 60 år har Region Stockholm satsat på konstnärlig gestaltning av vårdmiljöer men också på kulturaktiviteter för välbefinnande, stimulans och rehabilitering. Genom inrättandet av Kompetenscentrum för kultur och hälsa togs ytterligare ett steg för att systematiskt sammanställa, utveckla och sprida kunskap om kulturens potential inom hälso- och sjukvård. Kompetenscentrum för kultur och hälsa är stationerat vid kulturförvaltningen och drivs på uppdrag av hälso- och sjukvårdsnämnden och kulturnämnden.

Vad ska du göra?

Som en av två strategiska samordnare kommer du att verka för att synliggöra hur kultur kan integreras inom olika vårdverksamheter. Denna tjänst är särskilt inriktad på insatser och projekt som syftar till kunskapsutveckling. Inom ramen för Kompetenscentrum för kultur och hälsa bidrar du till överblick, metodutveckling och kunskapsutbyte mellan yrkespraktik, konstnärligt och mångvetenskapligt arbete. Vidare tillgodoser du att kompetensutveckling erbjuds vårdpersonal och kulturutövare.

Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Leda utvecklingsprojekt i nära samarbete med berörda vårdgivare
  • Initiera följeforskning
  • Ta fram projektplaner och strategier
  • Inspirera och sprida kunskap om områdets potential i olika sammanhang
  • Ta fram beslutsunderlag och rapportera till chef och styrgrupp

Vem är du?

För att vara framgångsrik i rollen är det viktigt att du är orienterad i såväl humanistiska/samhällsvetenskapliga som medicinska perspektiv. Du är bevandrad inom konst och kultur. Du bör vara disputerad med egen forsknings- / undervisningserfarenhet. Det är viktigt att du är ödmjuk, öppen och intresserad av att skapa mötesplatser för människor med olika bakgrunder och erfarenheter. Du är en kommunikativ person med mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Som person är du nyfiken, drivande, ansvarstagande och social. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vilka är vi?

Kompetenscentrum för kultur och hälsa består av två strateger som ingår sedan drygt ett år som en enhet inom avdelningen för konst på kulturförvaltningen. Avdelningen för konst arbetar med konstnärlig gestaltning av vårdmiljöer i hela länet. Avdelningen har nära samverkan med vårdgivare inom Region Stockholm och många samverkansvinster uppnås mellan arbetet med konstnärlig gestaltning och kompetenscentrums kulturverksamhet i samma vårdmiljöer.

Till Kompetenscentrum för kultur och hälsa avsätts särskilda insatser från kulturförvaltningens kommunikationsenhet. Kompetenscentrum för kultur och hälsa har sin operativa verksamhet vid kulturförvaltningen och rapporterar till avdelningschefen. Medan de övergripande ramarna för verksamheten bestäms gemensamt av hälso- och sjukvårdsförvaltningen och kulturförvaltningen genom en styrgrupp.

Vårt erbjudande

Kompetenscentrum för kultur och hälsa är en unik och innovativ verksamhet med stor utvecklingspotential. Vi erbjuder kreativa och utvecklande arbetsuppgifter samt en arbetsmiljö med hög professionell nivå och självständigt arbete. Vår ambition är att det ska vara enkelt att jobba hos oss även som småbarnsförälder. 

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård.

Vi på kulturförvaltningen sitter i nyrenoverade lokaler centralt på Södermalmsallén vid Medborgarplatsen. Möjligheter finns också till avtal om distansarbete under en viss tid av arbetstiden.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter ett personligt brev.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/4256
Kontakt
  • Elisabeth Wengström, 08-12337851
Facklig företrädare
  • Kristina Bergqvist Selder, SACO, 08-12317830
  • Heléne Söderholm, Vision , 08-12314054
Publicerat 2022-05-30
Sista ansökningsdag 2022-07-01

Tillbaka till lediga jobb