Kulturförvaltningen, Avdelningen för strategisk samordning

Vi söker en utvecklingsledare inom läsfrämjande och litteratur till Regionbibliotek Stockholm. I tjänsten ingår att, tillsammans med kollegor på regionbiblioteket och övriga länskulturfunktioner, arbeta för att stärka arbetet med läsning och litteratur i Stockholmsregionen.

Om tjänsten

Som utvecklingsledare inom läsfrämjande och litteratur ska du vara drivande i arbetet med utveckling och genomförande av regionbibliotekets uppdrag inom läs- och skrivfrämjande. I arbetet ingår planering och genomförande av kompetensutvecklingsaktiviteter för personal på folkbiblioteken i länet. Du kommer även att bidra till att stärka kulturförvaltningens arbete inom området. 

Regionbibliotek Stockholms verksamhet syftar till att främja samverkan och verksamhetsutveckling för länets folkbibliotek. Vi arbetar utifrån Regional biblioteksplan (2020-2023) med de tre huvudområdena läsande och bildning, lärande organisationer samt förstärkt infrastruktur.  

I arbetet ingår kontakter och samarbete med folkbibliotek samt regionala och nationella aktörer. Tjänsten erbjuder goda möjligheter till egen kompetensutveckling och innefattar resor, framför allt inom länet. I tjänsten förekommer även andra arbetsuppgifter inom regionbibliotekets uppdrag. 

Vem är du?

Vi ser det som krav att du: 
•    har relevant akademisk utbildning,
•    har erfarenhet av arbete på folkbibliotek, samt/och
•    har god vana vid och intresse av att använda digitala mötesverktyg.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:
•    arbete på regional kulturförvaltning eller regional utveckling,
•    arbete med skrivfrämjande,
•    verksamhet för barn och/eller unga,
•    att planera och leda utbildningsinsatser,
•    projektledning och utredningsarbete, samt/och
•    frågor som rör digital läsning och digitala verktyg för läs- och litteraturfrämjande

Som person är  du drivande, analytisk och strategisk. Du är bra på att knyta kontakter och bygga relationer och nätverk. Du är ansvarsfull och trivs med att arbeta i grupp såväl som självständigt. Du har förmåga att ta dig an arbetsuppgifter kreativt och strukturerat. 

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen.

Regionbibliotek Stockholm har idag tio medarbetare och verksamheten ingår i Region Stockholms kulturförvaltning, med placering på Södermalm i Stockholm.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt genom att skicka in personligt brev samt CV.

Har du frågor är du välkommen att kontakta regionbibliotekets chef Peter Axelsson, peter.axelsson@regionstockholm.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/5893
Kontakt
  • Peter Axelsson, 072-7337909
Facklig företrädare
  • Heléne Söderholm, Vision, 08-12314054
  • Kristina Bergqvist Selder, SACO, \\\\t08-12337863
Publicerat 2022-08-22
Sista ansökningsdag 2022-09-01

Tillbaka till lediga jobb